21 Kasım 2010 Pazar

ANTALYA'DA BULUNAN LAHİTLER ROMA DÖNEMİNE AİT

Antalya`da bulunan lahitler, Roma dönemine ait

AA - Antalya Anıtlar Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla Demre Çayı`nda mezarların bulunduğu bölüm yeniden kazıldı. Antalya Müze Müdürlüğü`nce görevlendirilen arkeolog Hakan Atila ve Aynur Tosun ile heykeltıraş Ayşe Çavuşoğlu`ndan oluşan    


AA - Antalya Anıtlar Kurulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla Demre Çayı`nda mezarların bulunduğu bölüm yeniden kazıldı. Antalya Müze Müdürlüğü`nce görevlendirilen arkeolog Hakan Atila ve Aynur Tosun ile heykeltıraş Ayşe Çavuşoğlu`ndan oluşan ekibin, belediyenin sağladığı işçilerle yürüttüğü çalışma sonucu mezarlar tümüyle ortaya çıkarıldı.

Hakan Atila, daha önce Likya lahidi olduğu tahmin ettikleri bir mezarın da Roma dönemine ait olduğunu belirterek, `Kapağı Likya semerdamı olsa da üzerindeki yazıt Roma dönemine ait` dedi. Atila, mezarların 2 gün içinde Myra Antik Kenti`ne taşınacağını kaydetti.

Mezarlar, Devlet Su İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü`nce, Antalya`nın Demre ilçesindeki Demre Çayı yatağında yapılan taşkından koruma çalışmaları sırasında bir mezar kapağının dozerin kepçesine takılması üzerine bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder