19 Kasım 2010 Cuma

Kırmızı Civa Nedir

DEFİNE--DEFİNECİLİK-DEFİNE İŞARETLERİ-DEFİNE İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE HARİTALARI-HAZİNELER-DEDEKTÖR-DEFİNE ARAMA ÇUBUKLARI YAPIMI-GPR-ALTIN-GÜMÜŞ-ELMAS-TILSIM-GİZEMLER-GÖMÜ-SİKKE-CİN-EŞKİYA BELGELERİ-MEZAR TÜRLERİ-HÖYÜK-TÜMÜLÜS-KAYA MEZARI-MEDENİYETLER-EFSANELER-DESTANLAR-BÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜK-KEHANET-ÜNLÜ EŞKİYALAR-ARKEOLOJİ-TARİHTE PARA-TAKILAR-DOĞAL TAŞLAR-DARPHANE-MÜZELER HAKKINDA BİLGİLER-DİNİMİZ İSLAM-DEFİNE HABERLERİ-TÜRK DÜNYASI-MİTOLOJİ-HEYKEL-ANTİK MISIR-ANTİKA NÜMİZMATİK-TÜRKİYEDE ARKEOLOJİ-ANTİK BÖLGELER-ANTİK KENTLER-TARİH VE TARİHİN YARARLANDIĞI BİLİMLER-HORASAN-ÖLÇÜ VE AĞIRLIK BİRİMLERİ-ÖLÇME ALETLERİ-TARİHİ TİCARET YOLLARI-EBCED HESABI-İŞARET ÇÖZÜMLERİ-DEFİNE ARAMA YOLLARI-GİZEMLİ DEFİNERİ BULMA-HORASAN ÇÖZME-KAYA MEZARLARI- MEZAR-ROMA SİKKE-BİZANS SİKKE-GREEK SİKKE-TARİHİ ANTİK SİKKE VE PARALAR-ARKEOLOJİ VE DEFİNECİLİK ÜZERİNE HER TÜRLÜ BİLGİ DEFİNE SIRLARINDA

1980 sonlarinda sozde nukleer silahlarin yapiminda yada radarlardan korunmak icin savas ucaklarinin uzerine suruldugu iddia edilen televizyon,dikis makinasi vb araclarin icinde bulundugu soylenilen bu madde eski sovyetlerde yasayan sozde is adami olan dolandiricilarin uydurdugu efsanevi bir maddedir.Bu maddeyi Avrupa ve orta doguda kilosunu $200-800.000 dolara satarak insanlari kandiriyorlar.Sovyetlerde KGB ve GRU'nun ve Ingiltere'dede polisin yapmis oldugu operasyonlarda ele gecirilen sozde kirmizi civa hem Rusya'da Atom Arastirma Enstitusu hemde Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafinda test edilmis sonucta kirmizi civa yani mercury denilen sivi me tal elementinin mercury oxide, mercury(II) iodide ve kirmizi boya icerdigi tespit edilmistir.Kirmizi civa olarak tabir edilen element civa nın doğal halde değil de sülfür le bileşiğinin kırmızı renkli olanidir. yani HgS kırmızı renklidir ve vermilion olarak isimlendirilir . Bu bileşik kırmızı boya olarak kullanılır ve daha çok gemilerin deniz altında kalan kısımları bu boya ile boyanarak tabanlarına midye ve istiridyelerin yapışarak toplanmaları önlenir.Bu yilin baslarinda Suudi arabistan da Singer dikis makinelerin'dede bu elementin oldugu soylentisi yuzunden daha once 200 riyale satilan singer dikis makinalarinin tanesi 200.000 saudi arabistan riyalinden satisa cikmis.
Aslinda bu bir teoriden ortaya cikmis,Notron bombasinin babasi olarak kabul edilen Sam Cohen,Sovyet bilim adamlari tarafindan elde edilen ve fusyon gerekmeksizin cok yuksek patlamaya yol acan ballotechnic bir madde oldugunu savunmus,ama iddiasini kanitlayacak hic bir test veya formule ortaya cikmamistir.
Kirmizi civa diger bir soylentiye gore bilim adamlari tarafindan sovyetlerde cok yuksek kalitedeki uranyum yada plutonyumdan uzun yillar suren zenginlestirilmesi sonucu reaktorlerde yüksek hızda döndürülerek parçacıkların merkezkaç güçle dağılımı yani santrifüj yapilarak elde edilen yogunlastirilmis uranyum yada plutonyumun kod adidir.

Kırmızı Civa konusunda TÜBİTAK'ın yanıtı

TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi’nin internet sitesinde, bir okuyucunun ‘Kırmızı civa’ ile ilgili sorusuna dergi yönetimi şu cevabı veriyor:

“Eldeki verilere göre, böyle bir kimyasal yok. Varlığına dair söylentiler, 1992 yılında ITAR-TASS adlı Rus haber ajansından kaynaklanan bir habere dayanıyor. Söylentilere göre, cıva tuzları yoğun radyasyona tabi tutulduklarında kırmızıya dönüşüyor ve güçlü bir füzyon bombası yapımı için elverişli bir malzeme haline geliyormuş. Söylentiler ABD Temsilciler Meclisi'nin bir alt komisyonunca araştırılmış ve asılsız oldukları sonucuna varılmış. Ancak söz konusu haberin ardından, uluslararası alanda uzunca bir süre, ‘kırmızı cıva’ satmaya yönelik teklifler dolaşmaya başlamış. Bu tekliflerin bazıları da, Irak'ın o zamanki yönetim organlarına yapılmış. İleri sürülen örnekler, kırmızı boyalı cıva imiş. Fakat bilindiği kadarıyla, bu ‘dolandırıcılık’ girişimlerinin hiçbiri başarıya ulaşamamış.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder